Theorie

Theorie-examen :

Op de site van het CBR kan je informatie en een filmpje bekijken over het doen van een theorie-examen. Om goed voorbereid op het theorie-examen te verschijnen kan je het beste deze informatie goed doornemen. Zo voorkom je verrassingen.

Bladeren en markeren in het theorie-examen

Je kan door het theorie-examen bladeren en vragen markeren. Ook is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Je kunt de examentijd dus zelf indelen. Het examenonderdeel ‘Gevaarherkenning’ krijgt deze opties niet. Er verandert niets aan de inhoud van de theorie-examens.

Bladeren door het examenonderdeel

Je kunt door de vragen van het examenonderdeel bladeren door op het scherm op ‘Volgende’ of ‘Vorige’ te tikken. Op die manier ga je naar de volgende of vorige examenvraag.

Markeren van vragen

Ook kun je in dit examenonderdeel vragen markeren. Dit is handig als je een vraag later nog een keer wilt bekijken. Je markeert een vraag door rechtsboven in het scherm op het vlaggetje te tikken. Op de afbeelding hieronder zie je het vlaggetje.

theorievraag markeren

In het overzicht kun je zien welke vragen je hebt overgeslagen of hebt gemarkeerd. In dit overzicht kun je tikken op het vraagnummer die je nog een keer wilt bekijken. Hieronder zie je een voorbeeld van een overzicht.

overzicht gemarkeerde theorievragen

Eigen tijd indelen

Er is geen tijd per vraag ingesteld. Je ziet boven in het scherm hoeveel tijd je nog hebt voor het examen.

Theorie-examen met verlengde duur

Kandidaten kunnen eventueel voor het theorie-examen van auto, motor en bromfiets gebruik maken van een verlengd theorie-examen, te reserveren via de rijschool.

Tijdens dit examen krijgen zij 15 minuten extra tijd om de kennisvragen te beantwoorden.

De extra tijd geldt niet in het examenonderdeel gevaarherkenning.

Het verlengde verlengd theorie-examen wordt aangeboden vooral aan kandidaten die gebaat zijn bij wat meer leestijd. Bijvoorbeeld personen die licht dyslectisch zijn of meer moeite hebben te lezen.

Dit theorie-examen met extra tijd kost € 43,50.

Theorie-examen: nieuwe vraag per juni 2018

Theorieexamen: nieuwe vraag vanaf juni 2018 TPMS TPMS is de afkorting van Tyre Pressure Monitoring System. TPMS houdt de bandenspanning in de gaten. Een auto met een bandenspanningcontrolesysteem heeft een controlelampje op het dashboard, dat de automobilist waarschuwt als de spanning in 1 of meer banden 20% te laag is of als de bandenspanning onder de grens van 1,5 bar is gekomen. Direct en indirect systeem Het indirect systeem maakt in grote lijnen gebruik van het feit dat een band met een te lage bandenspanning een kleinere omtrek heeft dan een band met de juiste bandenspanning. De elektronica van de auto meet dat verschil en bepaalt zo of de band opgepompt moet worden. Het directe systeem maakt gebruik van sensoren. Die meten de bandenspanning en geven die door aan de elektronica van het voertuig. Elke band heeft een eigen sensor, die van buitenaf niet zichtbaar is. De meeste sensoren zitten direct achter het ventiel.

TPMS is de afkorting van Tyre Pressure Monitoring System. TPMS houdt de bandenspanning in de gaten. Een auto met een bandenspanningcontrolesysteem heeft een controlelampje op het dashboard, dat de automobilist waarschuwt als de spanning in 1 of meer banden 20% te laag is of als de bandenspanning onder de grens van 1,5 bar is gekomen.

Direct en indirect systeem
Het indirect systeem maakt in grote lijnen gebruik van het feit dat een band met een te lage bandenspanning een kleinere omtrek heeft dan een band met de juiste bandenspanning. De elektronica van de auto meet dat verschil en bepaalt zo of de band opgepompt moet worden.
Het directe systeem maakt gebruik van sensoren. Die meten de bandenspanning en geven die door aan de elektronica van het voertuig. Elke band heeft een eigen sensor, die van buitenaf niet zichtbaar is. De meeste sensoren zitten direct achter het ventiel.

 

 

 

Boeken

Bij Dorine kan je de nieuwste theorieboeken en oefenboeken kopen.

Probeer zo snel mogelijk met je theorie te beginnen, dan weet je des te meer tijdens de praktijklessen!

I Theorie is een digitale opleiding, ingedeeld in 25 CBR hoofdstukken. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een interactieve toets. Daarnaast heb je 50 theorie-examens, gevaarherkenningsvragen en praktijkinstructie.

Dit pakket kost €  49,00 incl. btw.

 

Vind je het prettig om ook beeld te hebben bij je theorie dan is 3dtheorie iets voor jou!

Met animatiebeelden wordt de theorie extra duidelijk uitgelegd. Je kunt de tekst meelezen, luisteren en filmpjes kijken tegelijkertijd. Alles in korte items verwerkt.

Zeer geschikt voor mensen die wat meer moeite hebben met lezen, b.v. dyslexie.

Het uitgebreide pakket is 4 maanden geldig en  bestaat uit Theorie en Praktijkbegeleiding, Oefenexamens en 3D voorrangsituaties. Voldoende tijd en heel veel informatie om je de theorie op een leuke manier machtig te maken!

Het pakket kost  €  49,95 incl. btw.

 

Op voorraad zijn ook leerboeken en CD-roms, de prijzen staan vermeld bij “wat kost het”.