Coronabeleid

In verband met de Coronamaatregelen (volgens de richtlijnen van de RIVM) is het volgen van het protocol, dat Dorine voor de rijschool nodig acht, verplicht.

Dit protocol kan worden gewijzigd als de omstandigheden daarom vragen. Je wordt zo snel mogelijk van veranderingen op de hoogte gesteld.

Protocol Leerling – Rijinstructeur Coronamaatregelen:

 

Rijles

Voorafgaand aan de rijles check de volgende vragen:

 1. Had je een van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts van 38⁰Cof meer, benauwdheidsklachten?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
 4. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand met corona?

Mocht je klachten krijgen, laat het de rijschool zo spoedig mogelijk weten!

Als de vragen met NEE worden beantwoord, kan de rijles starten. De rijschool kan niet aansprakelijk worden gesteld mocht er toch een ziektebeeld ontstaan na het volgen van rijles, net zo min als de rijinstructeur de leerling aansprakelijk kan stellen.  De leerling tekent voor protocol gelezen en akkoord.

 • Was thuis je handen minimaal 20 seconden met zeep vóór je rijles aanvangt. Na de rijles ook weer goed handen wassen.
 • Neem eventueel papieren zakdoekjes mee.
 • Het wordt, tot nader bericht, verplicht gesteld een mondkapje te dragen. De leerling moet hier zelf voor zorgdragen. De leerling mag handschoenen dragen.
 • De rijinstructeur draagt een mondkapje en eventueel handschoenen.
 • Er worden geen handen geschud.
 • De rijinstructeur probeert zo goed als mogelijk is contact/aanraking te vermijden bij het doen van een eventuele ingreep.
 • Voor en na elke les wordt de lesauto gereinigd d.m.v. desinfecteerspray. De rijinstructeur ziet er op toe dat deze reiniging van alle contactoppervlakken en aanraakpunten (deurhendels, stuur, versnellingspook, handrem, spiegels, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen, touchscreen, etc. gebeurt.
 • In de lesauto liggen zakjes om de gebruikte doekjes in te doen en die door de leerling thuis worden weggegooid.

Tot nader bericht wordt er een schriftelijke, of via een OR-code, verklaring met de gezondheidsgegevens voor de GGD verzameld. Deze gegevens worden na 14 dagen vernietigd.