Theorie

Theorie-examen

Het theorie-examen (vanaf 1 november 2019)  bestaat uit 3 onderdelen:


Gevaarherkenning: 25 vragen, waarvan er 13 goed moeten zijn
Verkeersregels (kennis): 12 vragen, waarvan er 10 goed moeten zijn
Verkeersinzicht (kennisplus): 28 vragen, waarvan er 25 goed moeten zijn

Bij het onderdeel “Verkeersregels” moet je de feitelijke verkeersregels kunnen benoemen en herkennen. Dit wordt door het CBR ook wel “kennis” genoemd. Bij het onderdeel “Verkeersinzicht” gaat het om het kunnen tonen van een gevoel voor verkeersinzicht. Dit wordt door het CBR “kennisplus” genoemd.

Op de site van het CBR vind je alle informatie die je nodig hebt over  de theorie en het theorie-examen. Bekijk de filmpjes en lees de informatie goed, zodat je vol vertrouwen het examen kan gaan maken.

Let op! Als je een theorie-examen gaat boeken bij het CBR, dat je op CBR.nl dit regelt. Anders betaal je teveel! Je hebt hiervoor altijd een Digid-code nodig!

Theorie-examen met verlengde duur

Kandidaten kunnen eventueel voor het theorie-examen van auto, motor en bromfiets gebruik maken van een verlengd theorie-examen.

 

Tijdens dit examen krijgen zij 15 minuten extra tijd om de kennisvragen te beantwoorden.
De extra tijd geldt niet in het examenonderdeel gevaarherkenning.

Het verlengde theorie-examen wordt vooral aangeboden vooral aan kandidaten die gebaat zijn bij wat meer leestijd. Bijvoorbeeld personen die licht dyslectisch zijn of meer moeite hebben te lezen.

Dit theorie-examen met extra tijd kost € 49,00.

Als je een dyslexieverklaring hebt, kan je de meerprijs (€ 12,00) van dit examen terugkrijgen. Kijk op de site van het CBR hoe je dit moet doen.