Kennismakingsles

Je eerste kennismaking

Iets voor de eerste keer doen is altijd spannend. Kan je je eerste schooldag nog herinneren? Of het eerste etentje bij de ouders van je vriend of vriendin? Alles is nieuw, je kent nog niemand en je hebt geen idee wat je ervan moet verwachten. Zal het leuk worden? Of juist eng? En hoe moet je je eigenlijk gedragen? Bij een eerste rijles is natuurlijk ook alles nieuw. Misschien heb je al wel een keertje stiekem bij je pa of ma achter het stuur mogen zitten. Maar waarschijnlijk wordt dit de allereerste keer dat je echt zelf die auto mag laten voortbewegen. Dat is toch net iets anders dan die botsautootjes op de kermis. Maar wat kan je van je eerste rijles verwachten? Hier wat handige tips!

Je mag meteen al achter het stuur gaan zitten en de auto gaan besturen. Bang dat er iets fout gaat? Geen zorgen! Dorine heeft zelf ook haar voeten op de pedalen, waarmee zij de controle over de auto houdt. Dat is het fijne aan een rijlesauto; je zit er niet alleen voor. Wees dus vooral niet bang dat er iets kan gebeuren. Dorine zit namelijk elke dag met onervaren bestuurders in de auto. Zij weet hoe het moet!

Uiteraard hoef je niet meteen alles te kunnen tijdens je eerste les. Je begint met sturen en we kijken wel hoe ver we al met de koppeling, gas en remmen kunnen oefenen. Pas na een paar lessen zal je zelfstandig in je spiegels leren kijken en gaan we de lessen opbouwen naar steeds meer zelfstandigheid.

Wees vooral niet te zenuwachtig en wil vooral niet alles in één keer perfect kunnen. Bij autorijden gaat het om veel oefenen. Schroom dus niet om vragen aan Dorine te stellen als je iets niet snapt. Want, hoe leuker je de lessen vindt, hoe beter het autorijden zal gaan!

De proefles krijg je gratis van Dorine als je je inschrijft na de eerste kennismaking met elkaar en hebt besloten dat je de rijlessen bij haar wilt voortzetten.